Procesul de ardere al testului ?

Testul, fiind un produs nou (neutilizat), trebuie sa treaca printr-un proces de “ardere” inainte de utilizarea obisnuita. Acest lucru se realizeaza dupa urmatorii pasi:

– Se ia testul si se pune pe vatra din caramida. Acesta se poate pune in doua moduri: fie rezemat pe doua caramizi, formand un unghi de aproximativ 45% cu vatra, fie inclinat cu “fierul testului”, acesta la randul lui sprijinindu-se pe un lant care este bine consolidat de partea superioara a inceperii. Pentru o rezistenta cat mai buna, recomandam ca arderea sa se faca utilizand prima metoda: arderea cu ajutorul caramizilor.

– Se aprinde focul sub test. Focul trebuie facut timp de doua ore-doua ore si jumatate, la intensitate mica. Se pot folosi vreascuri, bete de floarea-soarelui sau lemne subtiri. Nu grabiti focul in ideea de a terminat procesul de ardere mai repede ! Testul se lasa sa se raceasca pe vatra pana ziua urmatoare. (ziua 1)

– Dupa ce s-au scurs cele doua ore-doua ore si jumattae, se lasa testul la racit pana ziua urmatoare, apoi procesul se mai repeta o data (ziua 2). Se lasa testul la racit pana ziua urmatoare.

– Dupa ce testul a fost ars de doua ori, se poate utiliza.